Brug også en termisk kikkert om dagen

16 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du har måske hørt en masse om, hvordan en termisk kikkert er et smart redskab, der gør, at man kan se varme ting ude i naturen.

Det vil jo kort sagt sige, at når man bruger den her enhed, så kan man, når det er mørkt, får vist med kikkerten, om der er noget derude, der har en puls, blod i sig og ikke mindst kød, da der er varme i de dyr, fordi de skal overleve i naturen på det, som de har – de kan ikke tage tøj på og forsøge at holde varmen inde eller skjule sig for andre, der kunne have den slags syn.

Det er ikke ligesom et nattesyn, hvor man kan se i mørket: Det er faktisk meget mere.

For den kikkert gør, at man for det første kan se i mørket, men som nævnt kan man så også få vist de dyr og få omfanget af dem, hvor de udsender varme, så man også kan se, hvad det er for et dyr, man har fået øje på, og på den måde kan man tage stilling til, om det er noget, man kan, vil eller må nedlægge.

termisk kikkert

Den termiske kikkert er også god i løbet af dagen

Så kan man også lettere se, hvis der er noget, der gemmer sig i krat eller buskadser, fordi det vil lyse op, når man retter kikkerten i den retning.

Men det kan så få en til at tænke, om den kikkert så kun kan bruges om natten, og om man så skal have en “dagskikkert” med, hvis man er ude hele døgnet rundt for at jage?

Det behøver man ikke, for der findes termiske kikkerter, som der også sagtens kan fungere i løbet af dagen, så der er ingen grund til at tage en kikkert mere med.

Så slipper man også for at bære på for meget udstyr. 

Flere Nyheder