De nemme og praktiske højbede

19 juli 2020
Lotte Hindsberg

Det smarte ved højbede er at de et så fleksible. De kommer i alle størrelser, farver, højder og former. De kan være stationære men også mobile. Du kan selv bygge et højbed, men det er også muligt at købe dem.

Det sjove og spændende ved et højbed er, at de også kan flyttes og det gør dem gode i en have, da mange haveelskere ofte får nye ideer hver sæson. De ideer er nemme at føre ud i livet, når man har højbede til hjælp. Du kan have en lille have, en stor have med små kringelkroge. Her kan man nemt få lavet eller købt højbede, som passer perfekt ind i de små skæve hjørner.

Husk godt plads imellem de forskellige højbede

Noget af det allersværreste for mange haveelskere er at begrænse sig. Der er altid lige en mere plante eller afgrøde det kunne være fantastisk at have i sin have. Men det er stadig en god ide at beherske sig når det kommer til antallet af højbede. Ikke at du ikke kan have lige så mange som du har lyst til, men at der skal være godt med plads imellem dem.

Det skal være muligt at du skal kunne komme rundt med en trillebør eller en græsslåmaskine. Samtidig er det er en god ide hvis du selv bygger dem at de ikke er bredere end 1,5 meter. Ellers kan du få svært ved at nå ind til midten og luge.

Et område hvor højbede også er gode er at de kan skjule grimme planteposer og kasser. En kapilærkasse er yderst praktisk men en hvid flamingokasse er og bliver bare ikke pæne og kan ødelægge en hver glæde ved at så og plante. Det kan imidlertidig løses ved at stille kapilærkassen i et højbed designet til at passe til en kapilærkasse.

Flere Nyheder