Gode råd omkring at vande haven

21 januar 2021
Cecilie Mortensen

Synes du også, det kan være en forvirrende fornøjelse, når haven skal vandes. Så er der heldigvis gode råd, som er lige på trapperne. Det behøver nemlig ikke være svært at skulle vande planterne – heller ikke hvis ikke du har været så heldig med det resultat, du har opnået indtil videre. 

Måder du kan vande din have på

Indtil nu kan det være, at du ikke har haft en særlig måde, du har vandet haven på. Måske har du gjort det, når du lige er kommet i tanke om det, eller måske har du gjort det, når du har spottet, at visse planter eller blomster har set lidt visne ud.

Vand på en fast ugedag

Hvis du har en tendens til at glemme at vande, så er det en fordel, hvis du sætter lidt struktur på dit arbejde. Gør det på en fast ugedag, og oplev hvordan du hurtigt kommer ind i en rutine, hvor du nemmere husker det. 

Vand enten morgen eller aften 

En anden ting du kan tænke over er, at du vander enten morgen eller aften. På disse punkter vil dine planter få mest ud af vandet, da fordampningen her vil være mindst. Det er naturligvis mest i sommerperioderne, hvor temperaturerne er højere og solen bager ned på din have. 

Tag en regnvandsbeholder i brug 

Det kan være en fordel, hvis du investerer i en regnvandsbeholder og tager den i brug. Ikke nok med at du kan bruge regnvand til at vande med, så skåner du i højere grad miljøet, du sparer penge på vand, og du har altid vand lige ved din hånd, som du kan tage i brug. I og med det regner mange dage om året i Danmark, kan du også være sikker på, at du altid har regnvand, du kan bruge til din havevanding. 

Der er flere råd at finde her: https://husblog.dk/saadan-vander-du-din-have-paa-den-mest-miljoevenlige-maade/.

Flere Nyheder