Headhunting til virksomheder af alle størrelser

16 juli 2018
Astrid Pedersen
Headhunting til virksomheder af alle størrelser

Headhunting og rekruttering af specialister og andre nøglemedarbejdere var i gamle dage noget, som var forbeholdt de helt store virksomheder. Men efterhånden som flere mindre virksomheder begynder at levere services og produkter af mere højt specialiseret karakter, som kræver en stor ekspert viden og en sikker, erfaren hånd fra projektledere og andre styrende kræfter, er headhunting også blevet en anvendt mulighed i mange små og mellemstore virksomheder.

Når man arbejder professionelt med digitale områder, som for eksempel IT-sikkerhed eller tungere ingeniøropgaver, kan det ikke betale sig at spare på rekruttering af de allerbedste medarbejdere, når de vigtige og højt profilerede stillinger skal besættes.

Hvordan arbejder en professionel headhunter?

Lige som din virksomhed har et speciale område, har mange rekrutterings firmaer headhuntere, som er specialiseret inden for netop dette område. Det kan for eksempel være IT, design, kommunikation eller marketing. Og på baggrund af sin viden om dette område, vil den professionelle og rutinerede headhunter kunne håndplukke lige præcis den eller de medarbejdere, som vil passe perfekt til din virksomhed, hvad angår såvel speciale områder som virksomhedsstruktur, best practice og filosofi.

Ofte vil den mest eftertragtede medarbejder allerede være i job, da dygtige og kompetente specialister er i høj kurs i dagens Danmark. Er dette tilfældet, vil headhunteren sørge for at arbejde så diskret som muligt, således at den potentielle medarbejders aktuelle arbejdsplads ikke får nys om processen. Samtidig ved en dreven headhunter, præcis hvilke tangenter, han eller hun skal spille på for at gøre din virksomhed mere attraktiv og dermed få loket medarbejderen ind i folden.

Hvorfor skal jeg bruge en headhunter?

Hvis du vælger at bruge en professionel headhunter, når du ønsker at besætte en nøgle position i din virksomhed, sparer du både den tid og de ressourcer, som du ellers ville have brugt på rekrutteringsprocessen. Du kan læse mere om fordelene ved headhunting på dedikation.dk

Flere Nyheder