Lad den lokale tandlæge hjælpe ved akutte skader

16 juni 2021
Astrid Pedersen

De fleste af os kender til nødvendigheden af hyppige tandlægebesøg, hvis man ønsker at bevare et smukt og funktionelt tandsæt. Derfor bør du besøge din tandlæge mindst én gang om året – og gerne to.

På den måde giver du tandlægen de bedste forudsætninger for at hjælpe dig med at bevare tænderne flotte og sunde. Og hvis du kommer til skade med tænderne bør du altid opsøge hjælp hurtigst muligt.

Kontakt din nærmeste akuttandlæge i Silkeborg når uheldet er ude

Skulle der opstå en akut nødsituation uden for normale åbningstider vil du hos din akuttandlæge i Silkeborg kunne få hurtig hjælp.

Det er meget vigtigt at du får hjælp til skader i tænder eller tandkød så hurtigt som muligt. Dette gælder såvel i forbindelse med traumer som ved usædvanlige tilstande som opstår ud af det blå.

Oplever du således pludselige og voldsomme smerter eller ditto blødninger fra dit tandkød bør du med det samme kontakte din tandlæge. Disse kan nemlig indikere en bristet absces – og hvis betændelses tilstanden spreder sig kan det hurtigt gå hen og blive rigtig farligt for helbreddet.

Din akuttandlæge vil kunne hjælpe dig med at rette op på skaden og sørge for at du kommer i behandling, eventuelt med antibiotika. Og så er det i øvrigt meget vigtigt at du følger op på behandlingen med en konsultation hos egen tandlæge hurtigst muligt på den næst kommende hverdag.

Det samme gælder hvis du flækker en tand, eller hvis du ødelægger én eller flere af dine tænder ved et uheld. Du kan ikke gå rundt med en ødelagt tand i flere dage og vente på at komme til tandlæge. Her bør du, uanset om du er fast bosiddende i Silkeborg eller blot på ferie eller gennemrejse i byen, tage kontakt til den nærmeste akuttandlæge. Og i Silkeborg hedder akuttandlægen EBdent Tandlægeklinik ApS. Læs mere på ebdent.dk.

Flere nyheder