Pak det regnslag med dig – man ved aldrig!

19 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Så står man der og nyder en herlig koncert på en åben festivalplads i det fri, som man har gjort det så mange gange før.

Man kender rutinen, man kender bandet – og man elsker det!

For det er bare noget, som man ikke kan undvære, og det er en del af ens sommerritualer; men som det er med dansk sommer, så kan man aldrig være helt sikker på vejret særligt længe ad gangen.

Dette gælder også, selvom man har fulgt nidkært med i vejrudsigten og derfor er ret sikker på, hvordan vejret skal blive denne dag.

Selv de moderne og løbende opdaterede vejrhjemmesider og -apps, som man bruger til at orientere sig løbende, kan svigte i deres prognoser.

Så pludselig mærker man det vådt i nakken, og det er ikke en spildt øl: Det er begyndt at styrtregne i form af en byge.

Hiv det regnslag frem. Du vil ikke fortryde det

Heldigvis når du at hive dig regnslag frem fra tasken og dække dig til.

Du gad jo ikke have regntøj på, da det ellers ville være for varmt til den slags, men man kan aldrig vide, hvornår der lige dukker en hidsig byge op, så man bliver gennemblødt.

For det kan godt være, den kun varer et par minutter, men hvis man ikke når et overdækket sted hen, så skal der ikke mange sekunders regn til, før man er helt våd fra inderst til yderst.

Og det kan så følge en resten af dagen og sætte en dæmper for ens følgende festivaloplevelse.

Nu brugte vi eksemplet med en festivaldag her med at bruge et regnslag, men det kan jo ske i mange andre sammenhænge, hvor man måske ikke lige har taget regntæt tøj med sig eller en paraply.

Derfor skal man anskaffe sig et regnslag som ens arsenal, når man er udendørs.

Flere Nyheder