Tre tips fra gulvkanonen til dine trægulve

Tre tips fra gulvkanonen til dine trægulve

Tænker du nogensinde over, om du passer og plejer dit trægulv så godt, som du burde? Hvis du vil forlænge levetiden mest muligt, kan du med fordel følge de tre råd, du får her.

Et trægulv skal have kærlighed, hvis det skal holde sig flot, varmt og glødende i mange år. Det nytter ikke noget, hvis du springer over, hvor gærdet er lavest, dropper rengøringen og undlader at vedligeholde det. Og i dagligdagen er der også en række ting, du kan gøre – det forklarer Gulvkanonen, der hver dag sliber og efterbehandler trægulve i hele landet:

Hvis du vil passe godt på dit trægulv, skal du ikke gå ind med sko. Du skal huske at sætte filtpuder under din møbler, og du skal ikke sjuske med rengøringen, hvis du spilder væske.”

Vi uddyber de tre gode råd efter billedet.

Pas på trægulvet

Første råd: Du må ikke gå ind med sko. Det giver jo egentlig sig selv, men grunden til at du ikke må gøre det, er, at der sætter sig småsten og sand i dine såler, og når du går på trægulvet, vil det sætte bittesmå skrammer og ridser i overfladen. De er ikke synlige med det blotte øje, men det slider på gulvet.

Andet råd: Sæt filtpuder under møblerne. Igen giver det sig selv – filtpuder sikrer, at der ikke kommer dybe ridser i gulvet, når du trækker tunge møbler frem og tilbage. Fx stole og sofaer.

Tredje råd: Vær opmærksom på spildt væske. Uanset om dit trægulv er behandlet med lak, olie eller sæbe, skal du være opmærksom på at tørre spildt væske op så hurtigt som overhovedet muligt. Vand, kaffe, rødvin og deslige kan nemlig lave uoprettelige skader på dit gulv, og i værste fald er det ikke engang nok at høvle det ned. Derfor – vær hurtig med kluden, når nogen spilder.